Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το δολάριο

Το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων ανοδικών κινήσεων εδώ και 15 μήνες έκανε το πράσινο νόμισμα. Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς 0,08% στα 1.0862 δολ. Πώς απομακρύνθηκαν από χαμηλά 9 μηνών ιαπωνικό γιεν και κινεζικό γιουάν, στη σκιά αναταραχής διεθνώς.

Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το δολάριο

Το αμερικανικό δολάριο κλείνει την πέμπτη διαδοχική ανοδική εβδομάδα έναντι βασικών νομισμάτων διεθνώς, στο μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων ανοδικών κινήσεων εδώ και 15 μήνες, καθώς παραμένουν ενεργές οι προοπτικές ανόδου των επιτοκίων υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο σκληρή προσγείωσης της οικονομίας των ΗΠΑ και των εταιρικών κερδών.

Το δολάριο ΗΠΑ ανέκαμψε την Παρασκευή από προηγούμενη πτώση και στάθηκε ψηλά κοντά στην κορυφή δύο μηνών στα 103,42 έναντι ενός καλαθιού βασικών παγκόσμιων νομισμάτων. Ο δείκτης ενισχύθηκε περίπου 0,5% στην εβδομάδα.

Την Παρασκευή το ευρώ σημείωνε ελαφριά υποχώρηση 0,08% στα 1.0862 δολ. Το ιαπωνικό γιεν βρισκόταν στα 145,34 έναντι του δολαρίου, μετά από πιέσεις αυτή την εβδομάδα σε χαμηλό εννέα μηνών στα 146,56 ανά δολάριο καθώς διευρύνθηκαν οι διαφορές αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας. Βρέθηκε κοντά στα χαμηλά επίπεδα που πυροδότησαν παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών στα τέλη του περασμένου έτους.

Το κινεζικό γιουάν απομακρύνθηκε από το κατώτατο όριο 9 μηνών αφού η κεντρική τράπεζα προχώρησε σε κινήσεις στήριξης του νομίσματος, με τους trader να προσδοκούν περαιτέρω παρέμβαση του Πεκίνου, στη σκιά των τριγμών στην οικονομία και την αγορά ακινήτων στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v