Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά δυο μηνών κινείται το δολάριο

Η ενισχυόμενη πεποίθηση ότι η Fed για διατηρήσει για μεγαλύτερο διάστημα τα υψηλά επιτόκια καθορίζει την τάση. Αντίδραση για τη νορβηγική κορώνα μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Σε υψηλά δυο μηνών κινείται το δολάριο

Το δολάριο κινείται πέριξ του υψηλού δύο μηνών σήμερα, αφού τα Πρακτικά της Fed άφησαν ανοιχτή την πόρτα για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα απεικονίζουν μια ανθεκτική αμερικανική οικονομία.

Από την άλλη πλευρά, η νορβηγική κορώνα ανέβηκε από τα χαμηλά έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου και του ευρώ, αφού η Norges Bank αύξησε τα επιτόκια, όπως αναμενόταν, και δήλωσε ότι είναι πιθανό να τα αυξήσει ξανά τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 0,05% στις 103,41 μονάδες, αφού έφτασε στο υψηλό δύο μηνών στις 103,59. Το δολάριο έχει αντλήσει υποστήριξη από μια πρόσφατη σειρά ανθεκτικών οικονομικών δεδομένων, τα οποία ενίσχυσαν την άποψη ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της Fed τον Ιούλιο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι ήταν  τον περασμένο μήνα διχασμένοι σχετικά με την ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, επικαλούμενοι τους κινδύνους για την οικονομία εάν τα επιτόκια κινηθούν υπερβολικά υψηλά.

Έναντι του δολαρίου, η κορώνα της Νορβηγίας σημείωσε άνοδο 0,4% στο 10,5750.

Κατά τα άλλα, το γεν σημείωσε άνοδο 0,1% στα 146,14 ανά δολάριο μετά την αποδυνάμωση στα 146,565 ανά δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο. Το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τότε που άγγιξε το επίπεδο κλειδί των 145 ανά δολάριο για πρώτη φορά εδώ και εννέα μήνες την περασμένη Παρασκευή, περνώντας σε μια ζώνη που τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους πυροδότησε παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών.

Το ευρώ παρέμεινε σταθερό στα 1,0875 δολάρια, αφού υποχώρησε σε χαμηλό έξι εβδομάδων στα 1,0862 δολάρια.

Η στερλίνα παρέμεινε, επίσης, σταθερή έναντι του ευρώ στις 85,40 πένες, μετά την άνοδο στο υψηλό ενός μηνός την Τετάρτη που πυροδότησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά την απότομη πτώση του πληθωρισμού στη χώρα, οι μετρήσεις για την αύξηση των τιμών που παρακολουθεί η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δεν μειώθηκαν τον Ιούλιο, ενισχύοντας τα στοιχήματα ότι η BoE θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v