Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ-σερί 9ης εβδομαδιαίας πτώσης για το ευρώ

Hedge fund έχουν γυρίσει στα πιο αρνητικά στοιχήματα από την αρχή του 2023. Αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις για το τέλος του έτους. «Η ΕΚΤ έδωσε στους ταύρους του δολαρίου άλλον έναν λόγο να βραχυκυκλώσουν το ευρώ», σημειώνουν.

Ρεκόρ-σερί 9ης εβδομαδιαίας πτώσης για το ευρώ

Το ευρώ προχωρά προς το μεγαλύτερο σερί ζημιών από τη γέννησή του καθώς εντείνονται τα στοιχήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)  έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων, μετά την αύξηση της Πέμπτης.

Το νόμισμα υποχώρησε για ένατη διαδοχική εβδομάδα, τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία του πριν από δύο δεκαετίες. Υποχωρεί 5,6% έναντι του δολαρίου από τα υψηλά στα μέσα Ιουλίου και κινείται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Οι traders εγκαταλείπουν μαζικά το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα τους τελευταίους δύο μήνες ποντάροντας σε στοιχήματα ότι η ΕΚΤ θα δυσκολευτεί να συσφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εν μέσω ενδείξεων επιδείνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτή η άποψη ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα, όταν η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ πραγματοποίησε τη 10η αύξηση και σηματοδότησε ότι επιτεύχθηκε η κορύφωση των επιτοκίων.

«Η ΕΚΤ μόλις έδωσε στους ταύρους του δολαρίου άλλον έναν λόγο για να αρχίσουν να βραχυκυκλώνουν περαιτέρω το ευρώ», δήλωσε ο Ντιπάκ Σαχ, επικεφαλής στο τμήμα G-10 FX options trading στη Nomura Holdings. «Θα περιμέναμε να δούμε το σορτάρισμα του ευρώ να αποκτά δυναμική, όχι μόνο έναντι του δολαρίου, αλλά και έναντι άλλων νομισμάτων».

Τα hedge funds έχουν γυρίσει στα πιο αρνητικά στοιχήματα για το ευρώ από την αρχή του έτους και οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το τέλος του έτους . Η συγκλίνουσα εκτίμηση βλέπει το ευρώ να τελειώνει το έτος στα $1,09, έναντι $1,12.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει 0,5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα στα 1,07 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v