Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εμπορική κλιμάκωση ασκεί πιέσεις στο δολάριο

Οι απώλειες είναι περιορισμένες, καθώς η αγορά ήταν προετοιμασμένη και ανέμενε την κίνηση, με τα φώτα να στρέφονται στα στοιχεία για την απασχόληση των ΗΠΑ. Ενισχύονται ευρώ και στερλίνα.

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο μετά την επιβολή των αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές. Ωστόσο, η αντίδραση είναι μικρότερη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αγορές συναλλάγματος ανέμεναν την κίνηση καθώς και ότι το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς τα στοιχεία ανεργίας από τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή δασμών σε προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων από την Κίνα, με την τελευταία να κάνει λόγο για τον μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο της οικονομικής ιστορίας και να απαντάει με ισόποσους φόρους σε αμερικανικά προϊόντα.

Ο δείκτης δολαρίου με ημερήσια πτώση 0,1% διαμορφώνεται στα 94,27, το ευρώ με κέρδη 0,2% αλλάζει χέρια στο 1,1713 δολάριο, ενώ το αμερικανικό νόμισμα σε σχέση με το γεν υποχωρεί οριακά, στα 110,60 γεν ανά δολάριο. Η στερλίνα σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%, στο 1,3245 δολάριο.

Οι επενδυτές ρίχνουν το ενδιαφέρον τους στα στοιχεία απασχόλησης που θα δημοσιευθούν το μεσημέρι από τις ΗΠΑ. Αν η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, το δολάριο θα ενισχυθεί έναντι του γεν, σημειώνει ο Yukio Ishizuki, ανώτερος υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της, Daiwa Securities στο Tokyo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v