Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό το δολάριο με το επίκεντρο στη Fed και την ανεργία

Εν αναμονή της δημοσίευσης των αρχείων από τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ιουνίου, οι επενδυτές. Αναμένονται την Πέμπτη. Το ενδιαφέρον και στα στοιχεία μεταβολής ανεργίας από τις ΗΠΑ, την Παρασκευή.

Εδραιώνει τα κέρδη του το δολάριο μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες κερδών, καθώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της δημοσίευσης των αρχείων από τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ιουνίου.

Η αγορά αναμένει επίσης και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που θα επιβεβαιώσουν ή όχι, αν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αυξήσουν δύο φορές τα επιτόκια φέτος.

Η Fed θα δημοσιεύσει τα αρχεία της συνεδρίασης του Ιουνίου την Πέμπτη, ενώ τα στοιχεία για τη μεταβολή θέσεων εργασίας και την ανεργία στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. 

Το ευρώ επίσης κινείται ανοδικά μετά τη συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Στο πρωινό trading ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,2% σε ημερήσια βάση, στο 1,1661 δολάριο.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,2% στα 94,67. Το δολάριο σε σχέση με το γεν κερδίζει οριακά, στα 110,99 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα ενισχύεται 0,3% στο 1,3178 δολάριο.

Σε νέο χαμηλό περνάει η τουρκική λίρα μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή «σκαρφάλωσε» στο 15,4% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση από το 12,2% του Μαΐου.

Η σημερινή ανάγνωση στέλνει την τουρκική λίρα σε απότομη πτώση κατά 1,2% σε σχέση με το δολάριο, στις 4,6775 λίρες ανά δολάριο, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v