Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πολιτική αστάθεια σπρώχνει το ευρώ χαμηλότερα

Πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα από τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Γερμανία με τον υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί. Στο προσκήνιο και οι εμπορικές κόντρες. Πτώση για τη στερλίνα.

Αποδυναμώνεται το ευρώ σήμερα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και των εταίρων τους.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχεται πιέσεις από τη γερμανική πολιτική σκηνή και τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Άνγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ πρότεινε να παραιτηθεί. 

Ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών θεωρεί προφανώς μη ικανοποιητική την «ευρωπαϊκή λύση» για το προσφυγικό που πέτυχε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Αυτό φέρεται να έχει δηλώσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στο Μόναχο την Κυριακή, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Πιο πολύ από τις γερμανικές πολιτικές εξελίξεις, υπάρχει το θέμα της εντεινόμενης εμπορικής διαμάχης που προκαλεί ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές σε αυτό το στάδιο», σημειώνει η Esther Μaria Reichelt, της Commerzbank.

Το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,1648 δολάριο, με ημερήσιες απώλειες 0,3%. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται 0,2% στα 94,79 ενώ σε σχέση με το γεν κερδίζει οριακά, φτάνοντας στα 110,77 γεν ανά δολάριο. Η στερλίνα με πτώση 0,3% καταλήγει στο 1,3159 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v