Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευρωπαϊκή πολιτική αστάθεια κρατάει χαμηλά το ευρώ

Πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα από τις πολιτικές εξελίξεις στη γηραιά ήπειρο για το μεταναστευτικό. Η Άνγκελα Μέρκελ καλείται να κλείσει το ζήτημα με τους Ευρωπαίους ηγέτες και να βάλει τέλος στην κυβερνητική κρίση των τελευταίων ημερών.

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται το δολάριο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων σήμερα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της διαμάχης των ΗΠΑ με τους εμπορικούς εταίρους του και κυρίως την Κίνα.

Το κινεζικό νόμισμα αποδυναμώνεται και φτάνει σε νέο χαμηλό έξι μηνών, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι το Πεκίνο θα αφήσει το γουάν να πέσει και άλλο τις επόμενες ημέρες, για να απαλύνει την επίπτωση από τους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου με κέρδη 0,3%, στα 94,58, αλλά κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Μέχρι στιγμής, αυτόν τον μήνα, είναι ενισχυμένος κατά 0,34%. Σε σχέση με το γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,1%, στα 109,65 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ χάνει 0,3%, στο 1,1663 δολάριο, είναι υψηλότερα όμως από το χαμηλό 11 μηνών που έφτασε την Πέμπτη. 

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό νόμισμα παραμένει ευάλωτο στη γεωπολιτική αστάθεια της περιοχής καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος αντιμετωπίζει πίεση να κλείσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για το μεταναστευτικό ζήτημα. Το θέμα έχει προκαλέσει κυβερνητική κρίση στον συνασπισμό της Γερμανίας.

Η στερλίνα με απώλειες 0,3% αλλάζει χέρια στο 1,3237 δολάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v