Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για το ευρώ μετά τις αποφάσεις για το μεταναστευτικό

Ενισχύεται 0,5% και αλλάζει χέρια στο 1,1629 δολάριο, μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική στο προσφυγικό. Χαμηλότερα ο δείκτης δολαρίου, ενισχύεται η στερλίνα.

Ανοδικά κινείται το ευρώ μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, που αφαιρεί από το προσκήνιο την πολιτική αστάθεια και τις επιπτώσεις της στο νόμισμα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,5% και αλλάζει χέρια στο 1,1629 δολάριο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει κατά καιρούς απευθύνει κάλεσμα για ευρύτερη συμφωνία στην ΕΕ όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική. Μετά από εννέα ώρες συνομιλιών, τελικά κατέληξαν σε συμφωνία.

Οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και η Γερμανία.

«Όλα τα μέτρα στο πλαίσιο αυτών των ελεγχόμενων κέντρων, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των μετεγκαταστάσεων, θα λαμβάνονται σε εθελοντική βάση», αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που συμφωνήθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας εννέα και πλέον ωρών.

Οι 28 συμφώνησαν επίσης να κάνουν αυστηρότερους τους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων, καθώς και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν στην Τουρκία, στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες στη βόρεια Αφρική για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,4% στα 94,90, η στερλίνα κινείται θετικά κατά 0,3% στο 1,3116 δολάριο ενώ το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,1%, στα 110,63 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v