Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό έτους ο δείκτης δολαρίου

Το ευρώ αλλάζει χέρια στο 1,1540 δολάριο και παραμένει ευάλωτο λόγω των ευρωπαϊκών πολιτικών εξελίξεων - μεταναστευτικό ζήτημα και κυβερνητική κρίση στη Γερμανία. Χαμηλότερα και η στερλίνα.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται το δολάριο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έριξε τους τόνους την Τετάρτη, όσον αφορά τον έλεγχο των ξένων επιχειρήσεων σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας διαφορετική ρητορική.

«Οι τελευταίες ειδήσεις δείχνουν μια πιο ήρεμη στάση, αν και οι αγορές παραμένουν ανήσυχες», είπε ο Thu Lan Nguyen, αναλυτής της Coomerzbank, στη Φρανκφούρτη.

Στο early trading στο Λονδίνο, ο δείκτης δολαρίου κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 95,51, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, λίγο χαμηλότερα από το υψηλό των 95,529 της περασμένης εβδομάδας και ελαφρώς πιο κάτω από το υψηλό που είχε στα μέσα του Ιουλίου του 2017.

Το ευρώ, με ημερήσιες απώλειες 0,11%, αλλάζει χέρια στο 1,1540 δολάριο. Το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι ευάλωτο λόγω και των ευρωπαϊκών πολιτικών εξελίξεων – μεταναστευτικό ζήτημα και κυβερνητική κρίση στη Γερμανία.

Η στερλίνα με ημερήσια πτώση 0,3% φτάνει στο 1,3076 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v