Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρώ καταγράφει ήπια άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1662 δολάριο/ευρώ.

Οριακές κινήσεις σημειώνουν τα μεγάλα νομίσματα την Πέμπτη, εν αναμονή των νέων δασμών των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές.

Το ευρώ καταγράφει ήπια άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1662 δολάριο/ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει βρει στήριξη κοντά στο 1,15 δολάριο/ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες, παρά τις ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση και την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη.

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κινείται στα 110,38 γεν το δολάριο, χαμηλότερα από τα υψηλά έξι εβδομάδων στα οποία σκαρφάλωσε την Τρίτη.

Ο δείκτης ISE Dollar, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων, ενισχύεται οριακά στις 94,511 μονάδες. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει στις 94,397 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο την τελευταία εβδομάδα.

Η βρετανική λίρα κινείται σταθεροποιητικά στο 1,322 δολάριο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως η βιομηχανία υπηρεσιών ανέβασε ταχύτητα τον περασμένο μήνα.

Το δολάριο του Καναδά κρατάει τα υψηλά τριών εβδομάδων, λαμβάνοντας στήριξη από την άνοδο της τιμής του αργού την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v