Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχεία του ΡΜΙ ρίχνουν το ευρώ σε χαμηλό έξι μηνών

Αν και η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει σχετικά ισχυρή, ωστόσο η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία -σε χαμηλό 20 μηνών- και τη Γαλλία.

Σε χαμηλό έξι μηνών περνάει το ευρώ σήμερα μετά τα στοιχεία για επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη τον Μάιο. Στη Γερμανία ιδιαίτερα ήταν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 20 μηνών, αυξάνοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,5%, στο 1,1701 δολάριο μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της ΙΗS Markit, που έδειξε ότι ήταν σημαντικά μεγαλύτερη του αναμενόμενου η επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη τον Μάιο.

Αν και η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας παραμένει σχετικά ισχυρή, ωστόσο η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε και στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ο δείκτης δολαρίου με ημερήσια κέρδη 0,3% φτάνει στα 93,88, ενώ η στερλίνα με απώλειες 0,6% τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,3351 δολάριο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v