Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έξι μηνών το δολάριο

Σε ανοδική τροχιά επιμένει το αμερικανικό νόμισμα τόσο σε σχέση με το ευρώ όσο και με το γεν. Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα. Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Ενισχύεται το δολάριο καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας.

Νωρίτερα, ο Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι οι δύο χώρες βάζου «σε αναμονή» έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο καθώς προσπαθούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Στο μεταξύ, ανησυχίες προκαλεί η πιθανή νέα κυβέρνηση στην Ιταλία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα καθώς μεταξύ άλλων, στην πολιτική τους ατζέντα περιλαμβάνεται αύξηση των δαπανών, κόντρα στην οικονομική λογική της Ευρωζώνης.

Ο δείκτης δολαρίου σημειώνει άνοδο 0,1% στις 93,74 μονάδες ενώ νωρίτερα, είχε πιάσει νέο υψηλό έξι μηνών στις 93,86 μονάδες.

Επιπλέον, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1765 δολ. από 1,1770 την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, το δολάριο έπιασε υψηλό πέντε μηνών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, σημειώνοντας άνοδο 0,3% στα 111,13 γεν από 110,75 την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η στερλίνα υποχωρεί 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,3430 από 1,3466 την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, νωρίτερα η τουρκική λίρα σημείωνε πτώση 1,3% σε σχέση με το δολάριο, φτάνοντας στις 4,5493 λίρες, ήτοι σε νέο ιστορικό χαμηλό για το τουρκικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v