Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά 2,5 ετών το ευρώ λόγω Ντράγκι

Ο ομιλία Ντράγκι της Παρασκευής συνεχίζει να τονώνει το κοινό νόμισμα, ιδιαίτερα έναντι του αμερικανικού λόγω απουσίας σχολίων Γέλεν επάνω στην πολιτική της Fed. Σε υψηλά 2,5 ετών έχει βρεθεί το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Παρατείνει σήμερα τα κέρδη το ευρώ έναντι του δολαρίου,χάρη στην ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την Παρασκευή, αλλά και καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον αντίκτυπο του τυφώνα Χάρβι στην αμερικανική οικονομία.

Το ευρώ εμφανίζει άνοδο 0,06% έναντι ενός ήδη ισχυροποιημένου δολαρίου, στο 1,1930.

Το κοινό νόμισμα είχε ήδη καταγράψει άνοδο της τάξης περίπου του 1% την Παρασκευή, αμέσως μετά την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη. Το ευρώ έλαβε μια αρχική τόνωση και ενάντια του δολαρίου, καθώς η Τζάνετ Γέλεν δεν έκανε καμία αναφορά στην αμερικανική νομισματική πολιτική στη διάρκεια της δικής της ομιλίας στο οικονομικό συμπόσιο της περασμένης εβδομάδας.

«Ένα ισχυρό ευρώ δεν μπορεί να είναι πηγή παραπόνων για μια περιοχή όπως η ευρωζώνη, που έχει ευλογηθεί με ένα μεγάλο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, με μια σταθερή οικονομία και δεν απειλείται από αποπληθωρισμό. Ήταν επομένως ευκαιρία για τους κερδοσκόπους να αγοράσουν το ευρώ χωρίς πολλή ανησυχία», εξήγησε ο Masafumi Yamamoto, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην Mizuho Securities για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού έναντι έξι άλλων νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,16% και διαμορφώνεται στις 92,48 μονάδες.

Άνοδο καταγράφει και η στερλίνα σήμερα έναντι του δολαρίου, κατά 0,15% στο 1,29 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v