Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην αγορά νομισμάτων

Πιέζεται το δολάριο, ενώ ενισχύονται το ευρώ και η στερλίνα. Οι traders ποντάρουν σε ευνοϊκά σχόλια από τη Τζάνετ Γέλεν για το αμερικανικό νόμισμα, κατά τη σημερινή της ομιλία στο Τζάκσον Χόουλ.

Ελαφριά υποχώρηση καταγράφει το δολάριο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ευρώ και τη στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,14% έναντι του δολαρίου στο 1,1814.

Η βρετανική λίρα επίσης ενισχύεται κατά 0,26% στο 1,2834 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,07% και διαμορφώνεται στις 93,14 μονάδες.

Οι traders αναμένουν τα σχόλια Γέλεν και Ντράγκι σήμερα από το βήμα του Τζάκσον Χόουλ, ενώ ποντάρουν στο ότι η επικεφαλής της Fed θα υποσχεθεί να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Δεδομένου του κλίματος που λαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα από τη Fed, νομίζω πως γίνεται σαφές ότι έχουν πρόθεση να επιδιώξουν μείωση του ισολογισμού τον επόμενο μήνα», υποστήριξε ο Alvin Tan, στρατηγικός αναλυτής στην Societe Generale στο Λονδίνο.

Ο αναλυτής πρόσθεσε πως «η αγορά ουσιαστικά περιμένει ανακοίνωση το Σεπτέμβριο, επομένως (αν η Γέλεν το υποσχεθεί αυτό) δεν θα αποτελέσει έκπληξη. (Αλλά) η αντανακλαστική αντίδραση θα μπορούσε να πιέσει υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και προφανώς να βοηθήσει το δολάριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v