Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλες πτώσεις για στερλίνα και ευρώ

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,60% και το ευρώ καταγράφει πτώση 0,50% έναντι του δολαρίου. Ισχυροποιείται το αμερικανικό νόμισμα.

Πτωτικά κινούνται η στερλίνα και το ευρώ. Η βρετανική λίρα καταγράφει τη μεγαλύτερη υποχώρησή της εδώ και μία εβδομάδα έναντι του δολαρίου, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσος καιρός θα χρειαστεί έως ότου η Βρετανία σφυρηλατήσει μετα-Brexit εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί σημαντικά έναντι του αμερικανικού, κατά 0,60% στο 1,2822 δολάριο.

Η λίρα, η οποία υποτιμήθηκε έναντι όλων σχεδόν των νομισμάτων της G10, έχει αγγίξει σήμερα και χαμηλά 10 μηνών έναντι του ευρώ.

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τρίτο έγγραφο γύρω από το πώς βλέπει τη μελλοντική της σχέση με την Ευρώπη. Πάντως τα δύο μέρη δεν έχουν φτάσει ακόμα σε συμφωνία για το πότε θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται μια εμπορική συμφωνία.

Σημαντική πτώση καταγράφει και το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, ενόψει της συνάντησης των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ αυτή την εβδομάδα.

Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,50% στο 1,1758 δολάριο.

Το ευρώ αποδυναμώνεται καθώς το δολάριο σήμερα ισχυροποιείται, λόγω των προσδοκιών ότι το μήνυμα που θα προκύψει από την ΕΚΤ τις επόμενες ημέρες θα είναι επιφυλακτικό.

«Το ευρώ έχει γίνει ελαφρώς ευπαθές μετά την πρόσφατη άνοδο και, εκτός κι αν ο Ντράγκι βγει και πει κάτι σημαντικό, αναμένουμε το νόμισμα να παραμείνει υπό πίεση», εκτίμησε ο Piotr Matys, στρατηγικός αναλυτής συναλλαγματικών ισοτιμιών στην Rabobank στο Λονδίνο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά 0,44% και διαμορφώνεται στις 93,50 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v