Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το ευρώ

Θετικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή μεταποίηση δεν οδήγησαν σε μεγάλες μεταβολές για το κοινό νόμισμα, που ήδη ενισχυόταν έναντι του αμερικανικού. Υποχωρεί η στερλίνα, διακυμάνσεις για το δολάριο.

Ήπια μεταβολή καταγράφει το ευρώ μετά τη δημοσίευση θετικών στοιχείων για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη. Το κοινό νόμισμα σημείωνε άνοδο ήδη από πριν, παρά τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο υποχώρηση στην εμπιστοσύνη των Γερμανών επενδυτών τον Αύγουστο, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,22% έναντι του αμερικανικού και διαμορφώνεται στο 1,1788 δολάριο.

Ο δείκτης PMI της Markit για τον τομέα της μεταποίησης κινήθηκε ανοδικά τον Αύγουστο και βρέθηκε σε υψηλά δύο μηνών, αν και η δραστηριότητα στις υπηρεσίες βυθίστηκε σε χαμηλά επταμήνου.

Το δολάριο συνεχίζει στο μοτίβο των διακυμάνσεων που ξεκίνησε εχθές την νύχτα, αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να αφήσει την αμερικανική κυβέρνηση να «κατεβάσει ρολά», προκειμένου να επιτύχει την κατασκευή του διαβόητου τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Αυτή τη στιγμή το νόμισμα κινείται καθοδικά, με το δείκτη DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του να καταγράφει μικρή πτώση 0,08% στις 93,41 μονάδες.

Πτωτικά κινείται και η στερλίνα σήμερα, καθώς η αβεβαιότητα που περιβάλλει το Brexit και τις σχετικές διαπραγματεύσεις δε λέει να υποχωρήσει. Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει σήμερα ακόμη ένα έγγραφο, με το οποίο θα σκιαγραφεί τον επιθυμητό μελλοντικό ρόλο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στη μετα-Brexit Βρετανία.

Η λίρα καταγράφει πτώση της τάξης του 0,20% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφώνεται στο 1,2797 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v