Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά ευρώ- δολάριο, ανακάμπτει η στερλίνα

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η στερλίνα μετά την πτώση της Παρασκευής που ήταν η μεγαλύτερη από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οριακές οι μεταβολές για ευρώ- δολάριο.

Με ήπιες διακυμάνσεις κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ με τους επενδυτές να προβληματίζονται με την τελευταία  πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Στο μεταξύ ο όγκος συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος καθώς παραμένουν κλειστές οι χρηματιστηριακές αγορές σε Κίνα, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ.

Το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1170 δολ. από 1,1181 την Παρασκευή. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1162 έως 1,1192 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει πτώση σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 111,30 από 111,34 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ ανακάμπτει η στερλίνα μετά από δημοσκοπήσεις που δίνουν ισχυρό προβάδισμα στο συντηρητικό κόμμα έναντι των εργατικών ενόψει των εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η στερλίνα κινείται υψηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,2833 από 1,2803 την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η λίρα είχε τη χειρότερη μέρα της από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ υποχώρησε σχεδόν 2% την περασμένη εβδομάδα καθώς δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το προβάδισμα της Μέι έναντι του Εργατικού Τζέρεμι Κόρμπιν συρρικνώθηκε από μέχρι και 20 μονάδες τον περασμένο μήνα σε μόλις πέντε μονάδες κατά μία έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v