Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στη στερλίνα καθώς κλείνει η ψαλίδα Μέι-Κόρμπιν

Το προβάδισμα των Tories είναι αυτή τη στιγμή το μικρότερο από όταν η Τερέζα Μέι έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας. Αυτό σε συνδυασμό με το Μάντσεστερ και τη σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας βυθίζει σήμερα τη στερλίνα.

Υποχωρεί η στερλίνα αφότου δημοσκόπηση στη Βρετανία έδειξε ότι μικραίνει το προβάδισμα των Tories ενόψει των γενικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, αλλά και διότι επενδυτές στην Ασία πούλησαν το νόμισμα μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν ότι η βρετανική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,51% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2875 δολάριο. Το νόμισμα διαπραγματεύεται σε χαμηλά δύο μηνών έναντι του ευρώ.

Traders στην Ασία τόνισαν πως μετά τα οικονομικά στοιχεία πυροδοτήθηκαν πωλήσεις για τον περιορισμό της ζημίας (stop-loss orders), ενώ τις πιέσεις ενέτεινε ρεπορτάζ του Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ο δράστης της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης στο Μάντσεστερ ίσως έχει κατασκευάσει περισσότερες βόμβες.

Επιπλέον, πρόσφατη δημοσκόπηση ενόψει των εκλογών τον επόμενο μήνα έδωσε προβάδισμα μόλις πέντε μονάδων στη Τερέζα Μέι, έναντι του αντιπάλου της Τζέρεμι Κόρμπιν. Πρόκειται για τη μικρότερη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, από όταν η Μέι ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας.


Στο μεταξύ δείκτης του YouGov και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών κατέδειξε πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία υποχώρησε αυτό τον μήνα στα χαμηλότερά της από το Brexit και μετά.

Το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου κατά 0,18%, στο 1,1231. Ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,11% και διαμορφώνεται στις 97,09 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v