Ηπιες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες

Το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ, αντλώντας στήριξη από την άνοδο των αποδόσεων των Treasuries. Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα.

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Το αμερικανικό δολάριο ανακάμπτει από τα χαμηλά 6,5 μηνών έναντι των κύριων νομισμάτων χάρη σε μια άνοδο στις αποδόσεις των Treasuries, ενώ σήμερα οι επενδυτές εστιάζουν στη νομισματική πολιτική της Fed.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται ελάχιστα, κατά 0,03% στις 97,37 μονάδες.

«Η άνοδος στις αποδόσεις των Treasuries στηρίζουν το δολάριο. Φαίνεται πως οι κερδοσκοπικές αγορές των Treasuries έχουν κάνει τον κύκλο τους, με τις ανησυχίες για τον Τραμπ και τους γεωπολιτικούς κινδύνους να μην είναι πλέον φρέσκα νέα», εξήγησε ο Yukio Ishizuki, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τα νομίσματα στην Daiwa Securities.

Το αμερικανικό νόμισμα κατάφερε να σταματήσει και την πτώση του έναντι του ευρώ, το οποίο έχει καταγράψει ανοδική πορεία αυτό τον μήνα για διάφορους λόγους, από την υποχώρηση των πολιτικών ανησυχιών στη Γαλλία, μέχρι τα θετικά οικονομικά στοιχεία και τη διεύρυνση του spread στις αποδόσεις του γερμανικού και του αμερικανικού κυβερνητικού χρέους.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς, κατά 0,05%, στο 1,1178 δολάριο, ενώ έχει απομακρυνθεί από το υψηλό 6,5 μηνών του 1,1268 δολαρίου, που άγγιξε κατά την προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Η στερλίνα σταθεροποιείται καθώς η αγορά αναμένει τις επόμενες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην αναστολή της προεκλογικής εκστρατείας στη Βρετανία, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η λίρα ενισχύεται 0,18% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2984.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v