Το ευρώ κοντά σε υψηλά έξι μηνών

Το ευρώ ενισχύεται 0,16% έναντι του δολαρίου, λόγω των χθεσινών σχολίων της Μέρκελ για το νόμισμα και του αδύναμου δολαρίου. Η στερλίνα υποχωρεί μετά την αιματηρή επίθεση στο Μάντσεστερ.

Κοντά σε υψηλά έξι μηνών κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε εχθές ότι το νόμισμα είναι «πολύ αδύναμο».

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,16% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1256 δολάριο.

Τα σχόλια της καγκελαρίου προσέφεραν φρέσκο momentum στο ευρώ, το οποίο ήδη διέγραφε ικανοποιητική πορεία από την νίκη Μακρόν στη Γαλλία νωρίτερα αυτό το μήνα και μετά. Παράλληλα, αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία και το διευρυνόμενο spread μεταξύ των αποδόσεων του 10ετούς γερμανικού χρέους και του αμερικανικού ομολόγου, επίσης στηρίζουν το νόμισμα.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Junichi Ishikawa, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τα νομίσματα στην IG Securities στο Τόκιο, «παρότι η υποχώρηση του πολιτικού κινδύνου στη Γαλλία και οι προοπτικές για αλλαγή στην πολιτική της ΕΚΤ, έχουν βοηθήσει το ευρώ, ο μεγαλύτερος παράγοντας στήριξης παραμένει η πρόσφατη αποδυνάμωση του δολαρίου στον απόηχο του ''Russiagate''».

«Τα σχόλια της Μέρκελ ήταν έξτρα καύσιμο για το ευρώ (...) από εκεί και πέρα, το πιο αδύναμο δολάριο δεν είναι απαραίτητα κακό για τον Τραμπ», πρόσθεσε ο ειδικός.

Η στερλίνα υποχωρεί μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ που σκότωσε τουλάχιστον 22 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 50. Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,05% έναντι του δολαρίου, στο 1,2994.

Το νόμισμα «έχανε» ήδη από χθες, καθώς δημοσκοπήσεις έδωσαν πολύ μικρό προβάδισμα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έναντι του Τζέρεμι Κόρμπιν ενόψει των εκλογών τον επόμενο μήνα. Η στερλίνα συνέχισε να υποχωρεί σήμερα, μετά την αιματηρή επίθεση.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,12% και διαμορφώνεται στις 96,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v