Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η στερλίνα μετά τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου

Μετά τη βουτιά της Παρασκευής και της προηγούμενες εβδομάδας, η βρετανική λίρα ανακάμπτει λόγω δημοσκοπήσεων που εξακολουθούν να δίνουν νίκη στην Τερέζα Μέι στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Η στερλίνα είναι το μοναδικό μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων που παρουσιάζει κάποια κίνηση σήμερα, καθώς ξανακερδίζει κάποιο έδαφος αφότου δημοσκοπήσεις κατέδειξαν και πάλι μέσα στο Σαββατοκύριακο πως η Τερέζα Μέι αναμένεται να κερδίσει στις γενικές εκλογές την επόμενη εβδομάδα -αν και το εύρος της νίκης της αμφισβητείται.

Η λίρα κινείται ανοδικά και ενισχύεται έναντι του δολαρίου κατά 0,29% στο 1,2840.

Την Παρασκευή η λίρα είχε τη χειρότερη μέρα της από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ υποχώρησε σχεδόν 2% την περασμένη εβδομάδα καθώς δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το προβάδισμα της Μέι έναντι του Εργατικού Τζέρεμι Κόρμπιν συρρικνώθηκε από μέχρι και 20 μονάδες τον περασμένο μήνα σε μόλις πέντε μονάδες κατά μία έρευνα.

Περισσότερες δημοσκοπήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσαν αυτή την τάση, αλλά εξακολούθησαν να δίνουν νίκη στους Συντηρητικούς της Μέι, αν και πολύ πιο αδύναμη σε σχέση με εκείνη που οραματιζόταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός όταν κάλεσε σε πρόωρες εκλογές πριν από έξι εβδομάδες.

Με την αγορά του Λονδίνου να είναι κλειστή λόγω αργίας, η στερλίνα ενισχύθηκε αμέσως κατά 0,2% το πρωί και συνεχίζει ανοδικά. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο παραμένει αμετάβλητη, με το κοινό νόμισμα να διαπραγματεύεται στο 1,1182 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,03% στις 97,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v