Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η στερλίνα, υποχωρεί το ευρώ

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,16% στο 1,2752 δολάριο, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,26% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0737.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα, ενώ νωρίτερα σήμερα άγγιξε υψηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι η βρετανική κυβέρνηση θα χάσει την νομική μάχη για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,16% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2752 δολάριο.

Η κυβέρνηση έχει προσβάλει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία οφείλει να λάβει το πράσινο φως από τους Βρετανούς βουλευτές για να ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Η στερλίνα ενισχύεται διότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι όσο περισσότερο εμπλέκεται το κοινοβούλιο, τόσο περισσότερο περιορίζονται οι πιθανότητες για hard Brexit.

«Η κυβέρνηση πράγματι θα πρέπει να έχει εξαιρετική επιχειρηματολογία αυτή τη φορά, αν πρόκειται να ανατρέψει την απόφαση –αυτή είναι η άποψη της αγοράς», εξήγησε η Jane Foley, στρατηγική αναλύτρια για τα νομίσματα στην Rabobank.

«Ωστόσο υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα γύρω από αυτό, και από αυτή την οπτική πιστεύω ότι η στερλίνα στην καλύτερη περίπτωση θα δει πολλή αβεβαιότητα και εξακολουθεί να παραμένει αρκετά ευάλωτη. Πιστεύω ότι υπάρχουν περιορισμένες θετικές δυνατότητες από αυτά τα επίπεδα», πρόσθεσε.

Το ευρώ υποχωρεί αρκετά έναντι του δολαρίου, κατά 0,26% στο 1,0737.

Τα πονταρίσματα για μεταβλητότητα στην αγορά παρέμειναν κοντά στα υψηλότερά τους από το δημοψήφισμα του Ιουνίου, ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v