Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή ανάκαμψη για το ευρώ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,29% έναντι του αμερικανικού στο 1,0699 δολάριο. Η στερλίνα υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,08% στο 1,2717 δολάριο, ενώ ο δείκτης DXY καταγράφει μεγάλη πτώση 0,81% στις 100,63 μονάδες.

Ανοδικά κινείται το ευρώ, το οποίο ανέκαμψε από τα χαμηλά 21 μηνών που άγγιξε μετά την ήττα Ρέντσι στο δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του ιταλικού συντάγματος.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,29% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0699.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ανέκτησε σχεδόν εξολοκλήρου το έδαφος που έχασε μέσα σε μια νύχτα εξαιτίας του δημοψηφίσματος.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ευρέως αναμενόμενο, αν και το μέγεθος της νίκης του «Όχι», με το 59,1% της συνολικής ψήφου, ήταν απροσδόκητο.

«Επειδή το αποτέλεσμα ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο, πραγματικά δεν υπάρχει όρεξη για να ωθήσουν την πτωτική κίνηση ακόμη πιο κάτω», ανέφερε ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής για τη μακροοικονομία στη Societe Generale.

Η στερλίνα υποχωρεί, αν και νωρίτερα άγγιξε υψηλά δύο μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς η κυβέρνηση Μέι προσβάλει σήμερα την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου που καθιστά απαραίτητη την έγκριση του κοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 και του επίσημου διαζυγίου από την ΕΕ.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει μικρή πτώση της τάξης του 0,08% έναντι του δολαρίου στο 1,2717.

Μεγάλη πτώση καταγράφει το δολάριο. Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι κορυφαίων νομισμάτων, υποχωρεί κατά 0,81% στις 100,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v