Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη άνοδος για στερλίνα και ευρώ

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 1,03% έναντι του αμερικανικού στο 1,2635. Το ευρώ καταγράφει άνοδο 0,35% στο 1,0627 δολάριο, ενώ ο δείκτης DXY υποχωρεί 0,36% στις 101,16 μονάδες.

Ενισχύεται σημαντικά η στερλίνα, αφού κατέγραψε τον καλύτερο μήνα της έναντι του δολαρίου από το Μάρτιο, αλλά και έναντι του ευρώ από το 2009.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,03% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2635 δολάριο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως ο PMI για τη δραστηριότητα των βρετανικών εργοστασίων τον Νοέμβριο δεν επηρεάζει σημαντικά τη στερλίνα.

Παράλληλα, οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι το νόμισμα επηρεάζουν οι ενδείξεις πως οι επενδυτές μειώνουν τις θέσεις short στη βρετανική λίρα. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν τη Δευτέρα, οι θέσεις short υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σε 74.318 συμβόλαια.

«Η πιο πιθανή έκβαση είναι η μεταβλητότητα να συνεχίσει να υποχωρεί», εκτίμησε ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής στην Societe Generale.

Το ευρώ επίσης ενισχύεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,35% στο 1,0627 δολάριο.

Αντίθετα το δολάριο υποχωρεί, παρότι νωρίτερα σήμερα κυμαινόταν σε υψηλά 9,5 εβδομάδων έναντι του γεν χάρη στη συμφωνία ΟΠΕΚ-Ρωσίας.

Ο δείκτης DXY εμφανίζει πτώση 0,36% στις 101,16 μονάδες.

Η πλειοψηφία των τραπεζών αναμένει μεγαλύτερες ανόδους για το νόμισμα, εκτιμώντας πως ο συνδυασμός φορολογίας-δαπανών-εμπορίου του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχύσουν την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v