Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά η στερλίνα λόγω βρετανικού πληθωρισμού

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,56% έναντι του αμερικανικού στο 1,3261 δολάριο. Το ευρώ εμφανίζει πολύ μικρή πτώση της τάξης του 0,03%, στο 1,1234 δολάριο.

Υποχωρεί η στερλίνα, καθώς η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 0,6% τον Αύγουστο και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,56% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3261 δολάριο.

Ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 0,6% έναντι μέσης πρόβλεψης για 0,7%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί μεταβλητές τιμές, επίσης παρέμεινε αμετάβλητος και κάτω των προσδοκιών, στο 1,3%.

«Θα περιμέναμε να δούμε τον πληθωρισμό να ανεβαίνει πάνω από το στόχο της BoE τους μήνες που έρχονται, αλλά προτεραιότητά τους είναι η στήριξη της οικονομίας και όχι οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις στον πληθωρισμό από την πτώση της στερλίνας», ανέφερε ο Andy Scott, οικονομολόγος στην HiFX.

Στο μεταξύ, στοιχεία για μισθούς, θέσεις εργασίας και πωλήσεις λιανικής αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτή την εβδομάδα και οι traders αναμένουν επιπρόσθετες πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα σε περίπτωση που τα στοιχεία είναι απογοητευτικά.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ, το οποίο υποχωρεί ελάχιστα κατά 0,03% έναντι του δολαρίου, στο 1,1234.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v