Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλά δύο εβδομάδων για το ευρώ μετά την «απογοήτευση Ντράγκι»

Το ευρώ ενισχύεται 0,58% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1305 δολάριο μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Πτωτικά κινείται η στερλίνα, κατά 0,12% στο 1,3326 δολάριο.

Ισχυρή άνοδο εμφανίζει το ευρώ αγγίζοντας υψηλά δύο εβδομάδων, αφότου η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια και δεν προχώρησε σε επίσημη δέσμευση για επέκταση του τεράστιου προγράμματός αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται 0,58% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1305 δολάριο.

Η απόφαση για αμετάβλητα επιτόκια αναμενόταν περίπου από το 70% των αναλυτών του Reuters, ωστόσο μια ικανή μειοψηφία περίμενε επίσης επέκταση του προγράμματος αγορών.

«Την τράπεζα δεν την πειράζει που καθυστερεί στη χρήση πιο επιθετικών μέτρων, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι για πόσο καιρό έχουν περιθώριο να περιμένουν, δεδομένου ότι έχουν αργήσει πάρα πολύ στο θέμα του QE», ανέφερε ο αναλυτής Naeem Aslam της ThinkMarkets.

«Ο πήχης είναι πολύ, πολύ ψηλά για τον Ντράγκι ώστε να μπορέσει να φέρει οποιουδήποτε είδους μη επιθετικής έκπληξης εδώ», τόνισε και ο Viraj Patel, στρατηγικός αναλυτής στην ING για τα νομίσματα. «Είναι πραγματικά δύσκολο να τον δούμε να πιέζει το ευρώ χαμηλότερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ιδέα μας είναι πως θα επαναληφθεί αυτό που είδαμε το Μάιο, με μια ''απογοήτευση Ντράγκι''».

Η στερλίνα υποχωρεί ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,12% στο 1,3326 δολάριο, διότι ο Μαρκ Κάρνεϊ κράτησε στο τραπέζι την περίπτωση περισσότερης χαλάρωσης.

Στρατηγική αναλύτρια της Commerzbank για τα νομίσματα τόνισε ότι «σαφώς η αγορά ανέμενε πιο αισιόδοξα σχόλια», αναφερόμενη στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v