Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται ευρώ και στερλίνα

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,46% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1292 δολάριο. Ανοδικά κινείται και η στερλίνα, κατά 0,12% στο 1,3358 δολάριο.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι traders αναμένουν την απόφαση για την πολιτική της ΕΚΤ, αν και πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα έχει κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στο κοινό νόμισμα. Η στερλίνα ενισχύεται αλλά κυμαίνεται χαμηλότερα των υψηλών επτά εβδομάδων που άγγιξε τις προηγούμενες ημέρες, διότι ο Μαρκ Κάρνεϊ διατήρησε στο τραπέζι την περίπτωση περισσότερης χαλάρωσης.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,46% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1292 δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα ανεβαίνει 0,12% στο 1,3358 δολάριο.

«Αν η ΕΚΤ θέλει πραγματικά να αποδυναμώσει το ευρώ, θα πρέπει απροσδόκητα να κινηθεί επεκτατικά και πιθανώς θα πρέπει να φέρει κάτι καινούριο –όχι μόνο μια παράταση του QE ή άλλη μία μείωση επιτοκίου», σχολίασε στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank για τα νομίσματα.

«Αυτά είναι τα μέτρα που η αγορά ήδη γνωρίζει, και η αγορά γνωρίζει ότι δεν έχουν ουσιαστικά βοηθήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο να φέρουν τον πληθωρισμό πίσω στο στόχο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, στρατηγική αναλύτρια της Commerzbank για τα νομίσματα τόνισε ότι «σαφώς η αγορά ανέμενε πιο αισιόδοξα σχόλια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v