Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η στερλίνα ενόψει στοιχείων για το βρετανικό εμπόριο

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,07% έναντι του αμερικανικού στο 1,3303 δολάριο. Μικρή άνοδο εμφανίζει και το ευρώ, κατά 0,06% στο 1,1269 δολάριο.

Σταθεροποιείται η στερλίνα ενώ βρίσκεται σε πορεία προς τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, καθώς οι επενδυτές μείωσαν τα πονταρίσματα κατά του νομίσματος εν αναμονή στοιχείων για το βρετανικό εμπορικό έλλειμμα του Ιουλίου.

Η βρετανική λίρα εμφανίζει μικρή άνοδο της τάξης του 0,07% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,3303 δολάριο.

Σύμφωνα με τον Adam Cole της RBC Capital, αν και οι εξαγωγές θα αυξηθούν λόγω της πτώσης της στερλίνας, οι τιμές των εισαγωγών θα εμφανίσουν «απότομη και γρήγορη» άνοδο. «Επειδή οι εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές, το έλλειμμα θα επιδεινωθεί, αν και αυτό μπορεί να είναι πιο έντονο στα στοιχεία του Αυγούστου απ' ότι του Ιουλίου», εκτίμησε.

Σήμερα αναμένεται και η δημοσιοποίηση στοιχείων για τις επιδόσεις του κατασκευαστικού τομέα τον ίδιο μήνα. Τα δεδομένα μπορεί να δείξουν συρρίκνωση στη δραστηριότητα μετά το δημοψήφισμα και οι traders τονίζουν πως μια απότομη πτώση θα επηρεάσει το βρετανικό νόμισμα.

Μικρή άνοδο εμφανίζει και το ευρώ, το οποίο ενισχύεται κατά 0,06% έναντι του δολαρίου στο 1,1269.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v