Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα γεν και ευρώ

Η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας πως το «πάγωμα» της παραγωγής -και όχι η μείωσή της- αρκεί για να βελτιωθεί η αγορά πετρελαίου «έριξε» τις διαθέσεις των επενδυτών για τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινούνται γεν και ευρώ, καθώς μετριάζεται η ζήτηση για τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να επιστρέφουν σε αρνητικό έδαφος και τις τιμές του πετρελαίου να μετριάζουν τα αρχικά τους κέρδη.

Έχοντας δεχθεί ισχυρό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, όταν η «βουτιά» στις μετοχές και η διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλό 13 ετών έδωσαν ώθηση στη ζήτηση για το γεν, το δολάριο έχει ανακάμψει κατά 3% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος από την Πέμπτη.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας πως το «πάγωμα» της παραγωγής -και όχι η μείωσή της- αρκεί για να βελτιωθεί η αγορά πετρελαίου, «έριξε» τις διαθέσεις των επενδυτών για τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Το γεν ενισχύεται κατά περίπου 0,5% στα 114,08 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ το ευρώ κινείται 0,2% υψηλότερα στo 1,1177 δολάριo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v