Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθειες συγκράτησης της ανόδου του γεν

Ιάπωνες αξιωματούχοι, με δηλώσεις τους, προσπάθησαν να μετριάσουν την "πτήση" του γεν, που καταγράφει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2008 έναντι του δολαρίου.

Την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο έναντι του δολαρίου από το 2008 καταγράφει το γεν, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και για το αν οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν αρκετά «πυρομαχικά» για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οδηγούν τους επενδυτές μαζικά σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», μεταξύ των οποίων και το γεν.

Ιάπωνες αξιωματούχοι, με δηλώσεις τους, προσπάθησαν να μετριάσουν την άνοδο του γεν. ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τάρο Άσο, ευελπιστεί πως οι υπουργοί Οικονομικών των G20 που συνεδριάζουν αυτόν τον μήνα στη Σαγκάη, θα εξετάσουν μια παγκόσμια πολιτική απάντηση στις πρόσφατες αναταράξεις στις αγορές.

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, περιλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, έχουν υιοθετήσει αρνητικά επιτόκια για να τονώσουν τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, τα αρνητικά επιτόκια επιβαρύνουν την κερδοφορία των τραπεζών, και οδηγούν σε πτώση των τραπεζικών μετοχών παγκοσμίως, απειλώντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Το δολάριο κινείται σήμερα σταθεροποιητικά έναντι του γεν, στα 112,35 γεν, ενώ το ευρώ υποχωρεί κατά 0,33% έναντι του δολαρίου, στα 1,1285 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v