Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τη Yellen

Ανακάμπτει το δολάριο σε σχέση με το ευρώ μετά τη χθεσινή πτώση έως το 1,13 δολ. Στο επίκεντρο η διήμερη κατάθεση της Janet Yellen στο Κογκρέσο.

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά τη δημοσιοποίηση της ομιλίας της Janet Yellen στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα η επικεφαλής της Fed εμφανίζεται επιφυλακτική με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επισημαίνοντας ότι η «βουτιά» στα εμπορεύματα μπορεί να δημιουργήσει πιέσεις σε όλο τον κόσμο που θα περιορίσουν τη ζήτηση για τις αμερικανικές εξαγωγές.

Επιπλέον η Yellen άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων ακόμα και τον Μάρτιο αν και δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Tο δολάριο ενισχύεται 0,5% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1241 δολ. από 1,1294 την Τρίτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1223 έως 1,1312 δολ.

Στον αντίποδα, το δολάριο κινείται χαμηλότερα 0,4% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 114,72 γεν έναντι 115,12 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας οι επενδυτές στρέφονται στο γεν το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

Η ισοτιμία βρετανικής λίρας- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,4473 από 1,4471 την Τρίτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v