Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 14 μηνών το ευρώ, έχασε τα 1,28 δολ.

Νέες πιέσεις ασκούνται στο ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι. Έχασε και το ψυχολογικό επίπεδο του 1,28 δολ. Ενισχύεται το ιαπωνικό νόμισμα.

Κάτω από το 1,28 και σε χαμηλό 14 μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση της γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, με τους επενδυτές πλέον να αναμένουν μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε έναντι όλων των υπολοίπων νομισμάτων μετά τη δήλωση Ντράγκι ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει την επεκτατική νομισματική πολιτική της για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα το γεν ενισχύθηκε μετά από πληροφορίες ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αποδυνάμωση του εθνικού νομίσματος.

«Το ευρώ θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα εξαιτίας των αδύναμων οικονομικών στοιχείων της Γερμανίας», εκτίμησε ο αναλυτής της Canadian Imperial Bank, Jeremy Stretch.

Αναλυτικά, το ευρώ υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2794 δολ., αφού πρώτα είχε πιάσει χαμηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2013, στο 1,2786.

Στον αντίποδα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,4% έναντι του δολαρίου στα 108,46 γεν. Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου το γεν είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 2008 στα 109,46.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v