Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό 3μήνου το ευρώ

Οριακά πάνω από τα 1,36 δολ. το ενιαίο νόμισμα. Τα οικονομικά μεγέθη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και οι προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Περιορισμένες πτωτικές κινήσεις καταγράφει το ευρώ με τους επενδυτές να αναμένουν κρίσιμα οικονομικά μεγέθη, αλλά και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 1,3606 δολ. . Επίσης το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 101,99 γεν.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως σήμερα η ευρύτερη τάση είναι εκείνη της ενίσχυσης του δολαρίου» δηλώνει ο Hamish Pepper της Barclays και συμπληρώνει: «τα στοιχεία για τις ΗΠΑ πιθανότατα θα δείξουν πως δεν υπάρχει ανάγκη να διατηρηθούν τα έκτακτα μέτρα, ενώ η ΕΚΤ πιθανότατα θα βρεθεί αύριο αντιμέτωπη με νέα υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη και αυτό θα θυμίσει σε όλους πως ήρθε η ώρα για χαλάρωση της πολιτικής».

Στις ΗΠΑ αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση του δείκτη ISM για τις δραστηριότητες του μεταποιητικού κλάδου. Οι αναλυτές προβλέπουν ενίσχυση στο 55 το Μάιο, στο ισχυρότερο επίπεδο έτους. Αντιθέτως, βάσει του τελευταίου δείκτη ΡΜΙ, ο μεταποιητικός κλάδος ευρωζώνης κατεβάζει ταχύτητα. Επίσης αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης με τους αναλυτές να προβλέπουν υποχώρηση στο 0,6% από 0,7% τον Απρίλιο.

 Η ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Η γερμανική FAS κάνει λόγο για μείωση επιτοκίων, αλλά και για σχέδιο ώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Νότο με ένεση ρευστότητας στις τράπεζες 40 δισ. δολ.. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v