Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν το ευρώ ενόψει ΕΚΤ

Οριακά πάνω από τα 1,36 δολ. το ενιαίο νόμισμα. Ανάπαυλα στην ανοδική πορεία του δολαρίου. Τι περιμένουν οι αναλυτές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οριακές κινήσεις κοντά στο χαμηλό τριών μηνών κινείται το ευρώ με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα, διαμορφώνεται στα 1,3612 δολ., σε μικρή απόσταση από το 1,3583 δολ. που άγγιξε την Πέμπτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει στις 5 Ιουνίου και στελέχη της, εκ των οποίων και ο ίδιος ο Μάριο Ντράγκι, έχουν δηλώσει πως επί τάπητος θα τεθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού. Η συζήτηση περιλαμβάνει την επιλογή της μείωσης των επιτοκίων, αλλά και το ενδεχόμενο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης δολαρίου  (που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι 16 νομισμάτων) κινείται σταθεροποιητικά μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών έναντι του ευρώ, της στερλίνας, αλλά και αρκετών νομισμάτων αναδυόμενων χωρών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,1% στο 80,525, από το 80.581 που άγγιξε την Τετάρτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v