Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει πτωτικά το αμερικανικό νόμισμα

Πιέσεις στο δολάριο δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ευρώ. Τι βλέπουν οι αναλυτές για τις επόμενες κινήσεις Fed και ΕΚΤ.

Πτωτικά κινείται το δολάριο με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα με τους επενδυτές να προβλέπουν μία ακόμη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Η πλειονότητα των αναλυτών προβλέπει ανάκαμψη στο δείκτη τιμών καταναλωτή που πιθανότατα συνεπάγεται πως τα σχέδια της ΕΚΤ για αντισυμβατικά μέτρα θα αναβληθούν.

Έτσι, το ευρώ ενισχύεται στα 1,3876 δολ., στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Απριλίου. Οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ που προειδοποιούν για το ισχυρό ευρώ φαίνεται πως δεν καταφέρνουν να χαλιναγωγήσουν την ανοδική του πορεία. Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ δήλωσε πως το ευρώ αποτελεί «ισχυρό παράγοντα αποπληθωρισμού» και τόνισε πως ενίσχυση του ευρώ ισοδυναμεί με «μη προσδοκώμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v