Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει πάνω από το $1,38 το ευρώ

Διστακτικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος. Μπαράζ οικονομικών μεγεθών αναμένουν οι επενδυτές. Το ενδιαφέρον και στην ομιλία του Μάριο Ντράγκι.

Μικρά βήματα ανόδου καταγράφει το ενιαίο νόμισμα επιστρέφοντας πάνω από τα 1,38 δολ., με τους επενδυτές αναμένουν κρίσιμα μεγέθη για την ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα, αλλά και μία σημαντική ομιλία του Μάριο Ντράγκι που ίσως ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα το ενιαίο νόμισμα που είχε υποχωρήσει σε χαμηλό δύο εβδομάδων, στα 1,3785 δολ., τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3819 δολ.. σε μία συνεδρίαση με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από την αργία του Πάσχα.

Αργότερα αναμένονται στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, ενώ μέσα στην εβδομάδα η αγορά περιμένει το δείκτη εμπιστοσύνης Ifo και τους δείκτες δραστηριοτήτων ΡΜΙ. Αργότερα σήμερα, ο κ. Ντράγκι πραγματοποιεί ομιλία στο Άμστερνταμ με τους επενδυτές να  προσδοκούν σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την «ομόφωνη δέσμευση» στην ΕΚΤ για χρήση αντισυμβατικών μέτρων εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v