Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει πτωτικά το ευρώ - Κρατά τα $1,38

Επιμένει πτωτικά για τρίτη συνεδρίαση το ενιαίο νόμισμα. Προσωρινά υποχώρησε στα 1,3799 δολ. Τι δείχνουν τα οικονομικά μεγέθη σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Η προσοχή στην Τζάνετ Γέλεν.

Σε πτωτική τροχιά παραμένει το ευρώ, καθώς οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σηματοδοτούν ότι είναι ανεπιθύμητη η περαιτέρω άνοδος του νομίσματος, ενώ παράλληλα τα οικονομικά μεγέθη γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το ευρώ, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3802 δολ., ενώ νωρίτερα υποχώρησε στα 1,3799 δολ. καταγράφοντας υποχώρηση 0,2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Επίσης υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 140,46 γεν.

Το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι 12 εκ των 16 βασικών «ανταγωνιστών» του στην αγορά συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή ομιλία της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν ενώ υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης. Τα χθεσινά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις ήταν ενθαρρυντικά ενώ σήμερα αναμένεται ο δείκτης της Fed Νέας Υόρκης για τον κλάδο μεταποίησης.

Στον αντίποδα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για τη Γερμανία αιφνιδιαστικά υποχώρησε τον Απρίλιο για τέταρτο συνεχή μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v