Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το δολάριο - Πλησιάζει το $1,39 το ευρώ

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων έξι μηνών. Τα νέα σενάρια για τις κινήσεις της Fed και το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων. Σε απόσταση αναπνοής από το $1,39 το ευρώ.

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων έξι μηνών καταγράφει το δολάριο. Η επίδραση από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που ξεκαθαρίζουν το τοπίο ως προς την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, επηρέασαν σημαντικά τις συνθήκες στην αγορά συναλλάγματος.

Έτσι, ο δείκτης Bloomberg Dollar Spot βρίσκεται σε απόσταση μόλις 0,1% από το χαμηλό πέντε μηνών για το αμερικανικό νόμισμα.

Το γεν κινήθηκε ανοδικά μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ο οποίος διαψεύδει τα σενάρια για άμεση χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Έτσι το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 1,5% στην εβδομάδα, αγγίζοντας τα 101,81 γεν έναντι του δολαρίου.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 1,4% έναντι του δολαρίου στην εβδομάδα και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3896 δολ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία ενίσχυση του ευρώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v