Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος

Κρατά τα 1,37 δολ. το ευρώ. Η προσοχή επενδυτών στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες. Πώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα για Fed και ΕΚΤ.

Με βήμα σημειωτόν κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διαβλέψουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας το ευρώ έχει υποχωρήσει αισθητά καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής, με το Μάριο Ντράγκι να αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιλογή της ποσοτικής χαλάρωσης και των αρνητικών επιτοκίων. Τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή όμως, άλλαξαν την εικόνα. Η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ήταν χαμηλότερη των προσδοκιών, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν τα σενάρια για το tapering και το δολάριο να καλύψει μέρος από το χαμένο έδαφος.

Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3729 δολ. (νωρίτερα είχε αγγίξει και τα 1,3708 δολ.) με τους επενδυτές να προχωρούν σε διστακτικές κινήσεις, καθώς αναμένουν και τα πρακτικά της τελευταίας συνόδου της Fed, αλλά και αρκετούς αξιωματούχους της ΕΚΤ που έχουν προγραμματισμένες ομιλίες αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v