Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις για το ευρώ με την προσοχή στην ΕΚΤ

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ στην περιοχή των 1,38 δολ. Διστάζουν να τοποθετηθούν οι επενδυτές ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ. Έντονες πιέσεις για δράση και από το ΔΝΤ.

Με βήμα σημειωτόν κινείται το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές τηρούν περιμένουν τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,04% έναντι του δολαρίου, στα 1,3798 δολ. και καταγράφει συνεχώς κινήσεις στην περιοχή των 1,38 δολ.

Τα δεδομένα άλλαξαν αυτή την εβδομάδα με τη νέα αιφνιδιαστική υποχώρηση του πληθωρισμού στο 0,5%. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν θα προχωρήσει σήμερα σε κάποια κίνηση. Άλλοι όμως, υπενθυμίζουν πως και η μείωση των επιτοκίων το Νοέμβριο στο 0,25% ήταν αιφνιδιαστική κίνηση εκ  μέρους του προέδρου της ΕΚΤ.

Οι πιέσεις που ασκούνται πάντως – ακόμη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- είναι πλέον έντονες. Πόσο μάλλον, όταν και τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό σε επίπεδο παραγωγού αποδεικνύονται δυσμενέστερα των εκτιμήσεων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v