Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,38 δολ. παραμένει το ευρώ

Πιέσεις δέχεται το ενιαίο νόμισμα, με τη Bundesbank να δηλώνει για πρώτη φορά ανοιχτή στο ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων, αλλά και της ποσοτικής χαλάρωσης.

Πτωτικά κινείται το ενιαίο νόμισμα, αγγίζοντας ακόμη και χαμηλό 3 εβδομάδων καθώς αρκετά στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εκ των οποίων και ο Γενς Βάιντμαν, αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο νέας χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε συγκεκριμένα πως η μείωση των επιτοκίων σε αρνητικό έδαφος είναι μία επιλογή που τίθεται επί τάπητος προκειμένου να χαλιναγωγηθεί η ισοτιμία του ευρώ και προσέθεσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης.  Ο κ. Βάιντμαν έσπευσε να συμπληρώσει ότι η τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ δεν δημιουργεί ανάγκη δράσης. «Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Bundesbank είναι ανοιχτή στην αγορά τίτλων από τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός αποτελεί πρωτοφανή χαλάρωση της αυστηρής θέσεως από τη γερμανική κεντρική τράπεζα» σχολιάζει το Reuters.

Έτσι, το ευρώ υποχωρεί στα 1,3795 δολ., κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων (1,3745 δολ.) που άγγιξε την Τρίτη, ενώ υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 141,06 γεν.

Το δολάριο παράλληλα στηρίζεται από τα θετικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία και κυρίως από την αναρρίχηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 6 ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v