Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 1,38 δολ. το ευρώ δια χειρός Γέλεν

Επιμένει ανοδικά το αμερικανικό νόμισμα, καθώς η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προκάλεσε σύγχυση στις αγορές αναφορικά με το πότε θα γίνει αύξηση επιτοκίων.

Ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα μετά τις δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν που προκάλεσαν σύγχυση στις αγορές ως προς τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το ευρώ υποχωρεί κάτω από τα 1,38 δολ. Καθώς η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει ταχύτερα από ότι είχαν προεξοφλήσει αρχικά οι αγορές. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3782 δολ. Ενώ και οι χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς δέχονται πιέσεις με τις δηλώσεις Γέλεν.

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ρωτήθηκε για σε πόσο καιρό θα σταματήσει τις αγορές ομολόγων και θα αυξήσει επιτόκια. Η απάντηση της Γέλεν ήταν: «Η φράση που χρησιμοποιήσαμε στην ανακοίνωση είναι «εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να το καθορίσει κανείς, αλλά, ξέρετε, προφανώς σημαίνει κάτι της τάξεως των 6 μηνών ή κάτι τέτοιο» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Εξαρτάται από τις συνθήκες».  «Για τις αγορές όμως, οι συνθήκες δεν έχουν καμία σημασία. Άκουσαν μόνο το «έξι μήνες». Σχολιάζουν οι FT υπενθυμίζοντας πως αυτό είναι αρκετά νωρίτερα από ότι είχαν προεξοφλήσει οι αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v