Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα

Στα $1,3860 ανακάμπτει το ευρώ. Οι δηλώσεις της Τζάνετ Γέλεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το ύψος των αμερικανικών επιτοκίων και δημιουργούν πτωτικές τάσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Νέα πτωτική πορεία καταγράφει το δολάριο τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γεν, καθώς η αγορά συναλλάγματος αντιδρά στις δηλώσεις της Τζάνετ Γελεν που ξεκαθαρίζουν το τοπίο αναφορικά με τις κινήσεις της Fed στο θέμα των επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί στα 102,01 γεν έναντι του δολαρίου, από 102,35 γεν την Τετάρτη, ενώ το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,3860 δολ., από 1,3803 δολ.

Η επικεφαλής της Fed, δήλωσε πως η πρόβλεψη για επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης και σταθερών τιμών ως τα τέλη του 2016 «είναι εφικτή. Κατά την διάρκεια ομιλίας της στο Economic Club of New York, η διοικητής της κεντρικής τράπεζας έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι η εν λόγω πρόβλεψη «απέχει δύο χρόνια» και δείχνει ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», διαβεβαιώνοντας ότι κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας τα επιτόκια θα παραμείνουν στα υφιστάμενα χαμηλά επίπεδα. Τα σχόλια της κ. Yellen ξεκαθαρίζουν το τοπίο όσον αφορά την πολιτική της Fed για τα επιτόκια, αίροντας τη σύγχυση που είχε δημιουργήσει προηγούμενη δήλωση της ότι θα αυξήσει τα επιτόκια έξι μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Η επικεφαλής της Fed κατέστησε σαφές στην ομιλία της την Τετάρτη, πως η αύξηση των επιτοκίων βασίζεται αποκλειστικά στην πρόοδο που σημειώνεται στην επίτευξη των στόχων για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v