Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών μηνών το ευρώ μετά τον ΡΜΙ

Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της δυναμικής ενίσχυσης του ΡΜΙ, το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 1,3637 δολ.

Με στήριξη από τα απροσδόκητα θετικά μεγέθη της ευρωζώνης το ενιαίο νόμισμα ανακάμπτει στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit το 2014 για την ευρωζώνη καθώς τα πρώτα οικονομικά μεγέθη ξεπερνούν τις προσδοκίες. Ο λόγος για το δείκτη ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες του ιδιωτικού κλάδου, ο οποίος αναρριχήθηκε τον Ιανουάριο στο 53,2 από 52,1 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters –ενίσχυση στο 52,4.

Με την ανακοίνωση αυτή, το ευρώ ενισχύθηκε μέσα σε λίγες μόλις λεπτά στο 1,3637 δολ. από 1,3602 δολ. καταγράφοντας άνοδο 0,7%.

«Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως η ανάκαμψη στην ευρωζώνη αποκτά δυναμική» δηλώνει η Τζέιν Φόλεϊ, της Radobank και συμπληρώνει: «Οι προοπτικές είναι θετικές για το ευρώ. Συνέβαλε επίσης ότι πέρασε το επίπεδο αντίστασης των 1,3550 δολ».

Σύμφωνα με το δείκτη σταθμισμένης συσχέτισης του Bloomberg που παρακολουθεί τα νομίσματα 10 ανεπτυγμένων χωρών, το ευρώ ενισχύθηκε τον προηγούμενο χρόνο κατά 6,8% και το δολάριο κατά 4,1%, ενώ το γεν υποχώρησε κατά 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v