Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση για το ιαπωνικό νόμισμα

Η προσοχή των επενδυτών στις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Βουτιά του γεν σε χαμηλό 6 μηνών με το δολάριο και 4ετίας με το ευρώ.

Η σημαντική πτώση του ιαπωνικού νομίσματος, αλλά και η ενίσχυση του δολαρίου είναι οι βασικές τάσεις στην αγορά συναλλάγματος, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό έξι μηνών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος πλησιάζοντας τα 102 γεν καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι η Fed θα κινηθεί σύντομα για το περιβόητο tapering. Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύθηκε στα 101,915 γεν, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ενώ την Παρασκευή άγγιζε τα 101,33 γεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 1% έναντι του γεν, κυρίως μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όπου φάνηκε πως οι αξιωματούχοι της είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη μείωση των αντισυμβατικών μέτρων της νομισματικής πολιτικής. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο διοικητή της τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουχίκο Κουρόντα αργότερα σήμερα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προαναγγελθούν νέα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Το ευρώ ενισχύθηκε στα 137,98 γεν, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009.

Έναντι του αμερικανικού νομίσματος, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε κατά 0,2% στο 1,3530 δολ., επίπεδο που ωστόσο είναι υψηλότερο από το χαμηλό των 1,339 δολ., της προηγούμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v