Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ενδοσυνεδριακό υψηλό το ευρώ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Από τα $1,3399 πριν τις δηλώσεις Ντράκι, το ευρώ κινείται στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των $1,3477 μετά την υποβάθμιση του ενδεχομένου για αρνητικό επιτόκιο από την ΕΚΤ. Σύντομα το tapering της ποσοτικής χαλάρωσης, δείχνουν τα πρακτικά της Fed.

Σε ενδοσυνεδριακό υψηλό έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, μετά την υποβάθμιση από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του ενδεχομένου για αρνητικό επιτόκιο. Αμέσως μεταά τα σχόλια του Ντράγκι, το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε στα 1,3477 δολάρια.

Nωρίτερα, το ευρώ δέχονταν έντονες πιέσεις μετά τα δημοσίευμα που φέρουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάζει το ενδεχόμενο αρνητικού επιτοκίου. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τα αδύναμα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την ευρωζώνη, ενέτειναν την πτωτική πορεία του ευρώ στα 1,3428 δολ. (άγγιξε και τα 1,3399 δολ.).

Το πρωί ανακοινώθηκε μείωση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την πορεία της εύθραυστης ανάκαμψης.

«Είναι διπλό το χτύπημα για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου με θετικές ειδήσεις για το δολάριο και αρνητικές για το ευρώ» αναφέρει ο Νικς Κρίστενσεν της Nordea, επισημαίνοντας ότι και τα πρακτικά της Fed στηρίζουν το αμερικανικό νόμισμα καθώς δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε σταδιακή μείωση των αντισυμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v