Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση δολαρίου δια χειρός Μπερνάνκε

Με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να υπόσχεται ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα επί μακρόν, το αμερικανικό νόμισμα κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Με τον Μπεν Μπερνάνκε να υπόσχεται διατήρηση των επιτοκίων σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται πτωτικά. Συγκεκριμένα, έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% στα 99,95 γεν. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί οριακά στις 80.679 μονάδες (νωρίτερα άγγιξε τις 80,535), ενώ το ευρώ διαμορφώνεται τα 1,3534 δολ.

Ο επικεφαλής της Fed δήλωσε πως τα επιτόκια των ΗΠΑ μπορεί να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα «πολύ μετά αφού» η ανεργία υποχωρήσει στο 6,5%. Μετά από αυτή την ανεπίσημη δέσμευση, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed ώστε να διαπιστώσουν τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ ενισχύεται σε υψηλό 4 ετών, στα 135,42 γεν κυρίως λόγω της αιφνιδιαστικής εκτίναξης του εμπορικού ελλείμματος της Ιαπωνίας στο 1 τρισ. γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v