Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις για το αμερικανικό νόμισμα

Διορθωτικές κινήσεις για το δολάριο μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων. Στο 1,3510 δολ. το ευρώ. Στο στόχαστρο οι επόμενες κινήσεις της Fed.

Ήπιες πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ αλλά και του γεν, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερα στοιχεία για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί στα 99,95 γεν (από 110,18 γεν την Παρασκευή). Έναντι του ευρώ, διαμορφώνεται στα 1,3510 δολ., από 1,3495 δολ. τα ην Παρασκευή.

Το αμερικανικό νόμισμα άρχισε να χάνει μέρος από τα κέρδη του στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αιτία ήταν οι δηλώσει της Τζάνετ Γέλεν – νυν αντιπροέδρου της Fed και διαδόχου του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ – η οποία άφησε να εννοηθεί ότι δεν βιάζεται να προχωρήσει στο πολύκροτο «tapering» της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής. Τις τελευταίες ημέρες όμως, στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεσμεύθηκαν για διατήρηση των επιτοκίων του ευρώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα – με τον Γέοργκ Άσμουσεν να μην απορρίπτει ακόμη και αρνητικό επιτόκιο – ενώ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία συνεδριάζει αυτή τα ην εβδομάδα, αναμένεται να διατηρήσει τη σαρωτικά επεκτατική νομισματική της πολιτική.

Οι επενδυτές αναμένουν κρίσιμα στοιχεία τις επόμενες ημέρες που ίσως επηρεάσουν τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος. Αναμένουν τις λιανικές πωλήσεις και κυρίως τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v