Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα μετά το διήμερο ράλι του δολαρίου

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος μετά από το ισχυρό ράλι του αμερικανικού νομίσματος. Στο 1,3375 δολ. το ευρώ, στα 99 γεν το δολάριο.

Φρένο στο ράλι του ευρώ μετά από δύο συνεδριάσεις με ισχυρή άνοδο, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ δημιουργούν νέα δεδομένα για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκιά της.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 204.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν 120.000. Επισημαίνεται πως ο Μπεν Μπερνάνκε έχει δηλώσει πως η εκκίνηση του περιβόητου tapering (δηλαδή της σταδιακής εξόδου από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης) θα εξαρτηθεί από την βελτίωση των συνθηκών στην αγορά απασχόλησης.

Το ευρώ λοιπόν κινείται σταθεροποιητικά στα 1,3375 δολ., ενώ την Πέμπτη είχε υποχωρήσει σε χαμηλό δύο μηνών, στο 1,3295 δολ., λίγο μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 99 γεν, ενώ ο δείκτης του αμερικανικού νομίσματος υποχωρεί κατά 0,15% στις 81.155 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v