Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 8μήνου το ευρώ

Μικτές τάσεις στην αγορά συναλλάγματος. Το δολάριο ενισχύεται έναντι γεν και ελβετικού φράγκου, ενώ το ευρώ κρατάει τα υψηλά του. Η προσοχή στρέφεται στα αμερικανικά στοιχεία για την ανεργία και τη Fed.

Ανοδικά έναντι του γεν και του ελβετικού φράγκου κινείται το δολάριο καθώς η αγορά συναλλάγματος αναμένει τα αυριανά κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με αρκετούς επενδυτές να «ποντάρουν» σε θετικές εκπλήξεις.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος το δολάριο ενισχύεται κατά 0,3% στα 98,05 γεν και έναντι του ελβετικού νομίσματος κατά 0,2% στα 0,9040 φράγκα. Το ευρώ τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,3670 δολ., σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό 8 μηνών στα 1,3704 δολ. που άγγιξε την Παρασκευή. Ο δείκτης δολαρίου είναι σχεδόν αμετάβλητος στις 79,663 μονάδες.

Την Τρίτη ανακοινώνονται (μετά από αναβολή λόγω του κρατικού λουκέτου στις ΗΠΑ που διήρκεσε δύο εβδομάδες) τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Η μέση πρόβλεψη των αναλυτών κάνει λόγο για αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 180.000 με αμετάβλητο ποσοστό ανεργίας στο 7,3%.

Ορισμένοι όμως, δηλώνουν πιο αισιόδοξοι. Θεωρούν πως τα στοιχεία ενδέχεται να αποδειχθούν καλύτερα και να δημιουργήσουν νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. «Προβλέπουμε μείωση του δείκτη ανεργίας στο 7,2% και δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας» αναφέρει ο Chris Walker της Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v